Daramorzsa

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1/4 l liszt
1/4 l dara
1/2 liter tej
4 egész tojás
5dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír esetleg vaj
csipet só


Elkészítés:
A darára meg lisztre a hideg tejet ráöntjük, egy órát rajta hagyjuk.A tojássárgákat a cukorral meg a sóval elkeverjük és a darához adjuk. A tojásfehérjéket habnak felverjük és a darához vegyítjük. A serpenyőben a zsírt megforrosítjuk, a tésztát beleöntjük és egy tömegben piritjuk.Ha már az alja megpirult, villával darabokra tépjük és sütőlapáttal addig forgajuk, amíg az egész megpirul. Tálra felhalmozuk, diós cukorral megszórva, dzsemmel vagy befőttel tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu