Rétes, paprikás csirkével töltve

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg liszt a réteshez
1 db kisebb
paprikásnak való csirke
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
2 dl tejföl
hagyma
paprika



Elkészítés:
A csirkéből az aprólék nélkül paprikást készítünk. Olyan puhára főzzük, hogy könnyen lefejthessük a csontról. A leszedett húst vékony metéltre vágjuk és 10 cm-es sávban a kinyújtott tészta szélére helyezzük. A visszamaradt paprikás zsírhoz hozzáadjuk a tejfölt, és egyharmad részével a húst meglocsoljuk. a többit bögrébe téve, melegen tartjuk. A tölteléket tésztával letakarjuk, lazán felcsavarjuk, és lehetőleg elvágás nélkül helyezzük a tepsibe. Rózsaszínüre sütjük. Szeletekre vágva,tálra helyezzük és a megmaradt levével leöntjük.Forrón tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu