Német káposzta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg édes káposzta
6 evőkanál olaj vagy 10dkg zsír
10 dkg liszt
2 egész tojás
1 kg nyers vagy 5 dl eltett paradicsom
1 dl tejföl
cukor



Elkészítés:
Egy középnagyságú fej, kb. 1 kg-os káposzta leveleit szétszedjük és forró sós vízben félpuhára főzzük, a vízből kivéve, a levét jól lecsurgatjuk. Egy-egy káposztalevelet úgy hajtogatunk össze,hogy egész kis csomagot kapjunk. Most egy tiszta szalvéta sarkába tesszük, jól becsavarjuk, ami által apró kis káposztafejeket kapunk. Az apró fej káposztákat lisztben, felvert tojásban,majd újra lisztben megforgatjuk, és forró zsiradékban míndkét oldalát rózsaszínűre sütjük. Közben világos rántással és paradicsommal híg mártást készítünk, ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, és a kirántott apró fej káposztákat 10-15 peircig, lassú forrás mellett a mártásban főzzük Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.Önálló fogás.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu