Puliszka köretnek

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 liter víz
35 dkg kukoricaliszt

1 kanál grízes liszt
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír.


Elkészítés:
A vízet egy 3 literes fazékba feltesszük főni.A forró sós vízben a lisztet kézzel lassan belehintjük, miközben habverővel folyamatosan kavarjuk, hogy össze ne csomósodjon. Ha már a lisztet mind belefőztük, 10-15 perces állandó kavarás mellett főzzük. A sűrűsödő puliszkát kevergetjük illetve törjük. Legvégül egy kanálnyi grízes lisztet adunk hozzá, és pár percig azzal is kavarjuk, azután a tűzhely szélére húzva, szikkadni hagyjuk, majd zsíros kanállal tálba szaggatjuk. Paprikáshoz, pörkölthöz, tokányhoz köretnek adjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu