Rizzsel rakott karalábé
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb fej tavaszi karalábé (készülhet téliből is)
5 dkg vaj
20 dkg rizs
1/4 liter tejföl
só
Elkészítés:
A karalábét kisujjnyi vékony csíkokra vágjuk és fedő alatt forró
vajban, megsózva kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Közben a rizst 2 dkg vajban megfuttatjuk - ahogy köretnek
szoktuk elkészíteni, megfőzzük. Egy lábast vagy tűzálló tálat
kizsírozunk, morzsával bőven behintjük. A karalábét a rizzsel
soronként lerakjuk, a rétegeket tejföllel megöntözzük és sütőben
15-20 percig sütjük. Ha lábasban készül, kerek tálra kiborítjuk.
Másik változatban: a karalábé közé 10 dkg csíkokra vágott, piritott
és zsírjáról lecsurgatott szalonnát keverünk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu