Karalábé tejföllel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8-10 fej fiatal karalábé
3 dkg vaj vagy olaj
1 tojássárgája
1 dl tejföl vagy tejszín
zöldpetrezselyem vagy
zöld kapor



Elkészítés:
A megtisztított karalábét vékony csíkokra vágjuk, gyengén megsózva, vajban fedő alatt megpároljuk. A nem egészen fiatal karalábéhoz egy két evőkanál vizet is adhatunk. Közben megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Vigyázva kavargassuk, hogy ne törjön össze. Lapos tűzálló tálba kiborítjuk, ráöntjük a tojássárgával elkevert tejfölt és pár percre a sütőbe tesszük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu