Póréhagyma-leves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 zsenge póréhagyma
0.5 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 dkg vaj
1.4 l zöldségleves

1.5 dl tejszín. A tálaláshoz: néhány vékony szelet húsos szalonna


Elkészítés:
A pórét felkarikázzuk, a burgonyát felkockázzuk. A vajon először a hagymát futtatjuk meg, majd a burgonyát is beledobjuk. Fedő alatt tíz percig pároljuk. A zöldséglével felengedjük,és puhára, szinte pépesre fözzük. A kész levest turmixoljuk. A tejszínt belekeverjük. a vékony húsos szalonnát kisütjük, a pörecel megszórva tálaljuk levest.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu