Sajtos paradicsom (körítés)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
1 dl tejföl
1 kiskanál olaj
2 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt

reszelt szerécsendió


Elkészítés:
A paradicsomokat félbevágjuk, és vágott felükkel felfelé kiolajozott tepsibe egymás mellé ültetjuk. Mindegyiket megsózzuk, meghintjük kevés szerecsendióval, rárakunk 1 kanálka tejfölt, és erre kis halmokban a reszelt sajtot. Tetejére borsónyi vajat rakunk, és a sütőben megsütjük. A sajtos paradicsom még finomabb, ha roston készítjük: az Igy előkészített paradicsomokat megolajozott rostra egymás mellé ültetve sütjük meg. Ha parázs között akarjuk sütni, ajánlatos a fél paradicsomokat egyenként alufóliába csomagolni




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu