Tökfőzelék

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 1/2 kg tök
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
1/2 fej hagyma
1 csésze aludttej
1 dl tejföl
kapor

pirospaprika
ecet


Elkészítés:
A tököt meggyaluljuk és gyengén besózzuk. Világos rántást készítünk kevés hagymával, pirospaprikával. A levétől gyengén kinyomkodott tököt beletesszük, gyengén ecetezzük, hogy ne főjön szét. Előbb kevés vízzel, illetve tejjel vagy egy csésze összehabart aludttejjel, esetleg íróval felengedjük. Tálalás előtt 1dl tejfölt adunk hozzá. Ízlés szerint apróra vágott zöld kaporral is készíthetjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu