Tök fehérmártásban

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 1/2 kg gyenge spárgatök
3 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír
3 dkg liszt
2 dl tejjel készült fehérmártás
1 dl tejföl.


Elkészítés:
A tököt meg tisztítjuk, belsejét kiszedjük, négyfelé, majd ujjnyi szeletekre vágjuk, gyengén megsózzuk. Egy 3 literes lábasban zsiradékot forrósítunk és a tököt abban pároljuk fedő alatt, amíg átüvegesedik. A fehér mártást tejföllel elkeverjük és ráöntjük a párolt tökre. 8-10 percre sütőbe tesszük, tetejét vajban pírított morzsával megszórjuk. Fehérmártás helyett a tököt leönthetjük 1 tojássárgával elkevert tejföllel is.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu