Tök fehérmártásban
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 1/2 kg gyenge spárgatök
3 evőkanál olaj vagy
4 dkg zsír
3 dkg liszt
2 dl tejjel készült fehérmártás
1 dl tejföl.
Elkészítés:
A tököt meg tisztítjuk, belsejét kiszedjük, négyfelé, majd ujjnyi
szeletekre vágjuk, gyengén megsózzuk. Egy 3 literes lábasban
zsiradékot forrósítunk és a tököt abban pároljuk fedő alatt, amíg
átüvegesedik. A fehér mártást tejföllel elkeverjük és ráöntjük a
párolt tökre. 8-10 percre sütőbe tesszük, tetejét vajban pírított
morzsával megszórjuk.
Fehérmártás helyett a tököt leönthetjük 1 tojássárgával elkevert tejföllel is.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu