Zeller sütőben sütve
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
25 dkg zeller
2 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl tej
2 tojásból készült gratenmártás
Elkészítés:
A zellert az előbbi leíráshoz hasonlóan megfőzzük, meghámozzuk
és csíkokra vágjuk. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük, meghintjük
5 dkg reszelt sajttal, a gratenmártást ráöntjük, forró
sütőben kisütjük. Tálaláskor 2 dkg vajat a tetejére darabolunk.
A rakott zeller egyszerűbben úgy készül, hogy a főtt, meghámoz-
ott zellert vékonyra felszeleteljük, kivajazott tűzálló tálba
rakjuk, és egy tojássárgájából két deci tejföllel elkevert nyers
mártással leöntjük. Tetejére vaj darabkákat hintűnk, és a sütőben
átsütjük. Szaporíthatjuk ezt a rakott zellert csíkokra vágott,
főtt füstölt hússal is.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu