Zeller sütőben sütve

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg zeller
2 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl tej
2 tojásból készült gratenmártás


Elkészítés:
A zellert az előbbi leíráshoz hasonlóan megfőzzük, meghámozzuk és csíkokra vágjuk. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük, meghintjük 5 dkg reszelt sajttal, a gratenmártást ráöntjük, forró sütőben kisütjük. Tálaláskor 2 dkg vajat a tetejére darabolunk. A rakott zeller egyszerűbben úgy készül, hogy a főtt, meghámoz- ott zellert vékonyra felszeleteljük, kivajazott tűzálló tálba rakjuk, és egy tojássárgájából két deci tejföllel elkevert nyers mártással leöntjük. Tetejére vaj darabkákat hintűnk, és a sütőben átsütjük. Szaporíthatjuk ezt a rakott zellert csíkokra vágott, főtt füstölt hússal is.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu