Babpüré
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
25 dkg fehér vagy tarkabab
3 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír
2 dkg liszt
1/2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
ecet
só
babérlevél
cukor
Elkészítés:
A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben főni tesszük. A zsírból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, kevés piros paprikát. Ha a bab már megfőtt, berántjuk, ecettel,csipetnyi cukorral fűszerezzük és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. Jó ízt ad a főzeléknek, ha füstölt szalonnát, csülköt főzünk bele, vagy füstölt hús levével főzzük. Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.
Miután a babhoz hozzáadtuk a rántást, szitán áttörjük, kellő sűrűségűre hígítjuk, fűszerezzük és lefőzzük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu