Lencsepüré

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
40 dkg lencse
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
kís fej hagyma

paprika
ecet
1 dl tejföl


Elkészítés:
A megtisztított lencsét többször megmossuk és hideg vízben főní tesszük. Ha puhára főtt, hagymás, paprikás rántást készítünk, besűrítjük vele a főzeléket és még pár percig főzzük. Ecettel, csipetnyi cukorral, esetleg babér levéllel ízesítjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Igen jól illik a lencsehez a reszelt torma. Melléje adjuk vagy tálalás előtt hozzákeverjük. Miután berántottuk,szitán áttörjük, ízesítjük, tejföllel elkeverjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu