Rakott burgonya tojással, tejfölös fehérmártá

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya héjában megfőzve
4 főtt tojás
3 evőkanál olaj vagy 4-5 dkg zsír
1-2 dl tejföl
2-3 kanál fehérmártás (1 dkg liszt
2 dkg vaj
1 dl tejjel készítve)
4 dkg morzsa 2.dkg zsírban vagy olajban pirítva



Elkészítés:
A burgonyát és a főtt tojásokat karikára vágjuk, zsírozott tűzálló tálat vagy lábast morzsával behintünk, a burgonyát a tojással rétegenként lerakjuk. Közben megsózzuk, olvasztott zsiradékkal locsoljuk a fehérmártással elkevert tejföllel a rétegeket megöntözzük. Természetesen készíthetjük csak tejföllel is. Tetejét pirított morzsával meghintjük, 15 percre forró sütőbe tesszük. Kiegészíthetjük karíkára vágott kolbásszal, csíkokra vágott vagy darált sonkával, vagy főtt füstölthússal. Darált hússal is lerakhatjuk a burgonyát. 40 dkg sertéscombot megdarálunk, hagymás zsíron puhára pároljuk, zsírjára sütjük. A rétegeket tejfölös tejmártással vagy híg paradicsommártással locsoljuk. Készülhet főtt marhahússal is. Ilyenkor a ledarált főtt húst hagymás zsíron egy kevéssé átsűtjük, borssal ízesítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu