Lucskos káposzta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
1 kg édes káposzta
1 evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír
4 dkg liszt
1 kanál tejföl
kapor
majoranna
ecet



Elkészítés:
Sertésoldalast veszünk és sós vízben félig megfőzzük. A káposztát két ujjnyi szeletekre vágjuk,a húst levével együtt ráöntjük és puhára főzzük. Világos rántást készítünk és ezzel a káposztát felengedjük. Ízesíthetjük ecettel, kaporral vagy majorannával és egy kanál tejföllel. Ha nem elég sűrű, kevés habarást adhatunk hozzá. A húst szeletekre vágjuk és a káposzta tetejére tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu