Kolozsvári rakott káposzta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3/4 kg savanyú káposzta
35 dkg sertéslapocka
10 dkg rizs
2 dl tejföl
8 dkg zsír vagy olaj
15 dkg kolbászt

bors


Elkészítés:
A savanyú káposztát 2 dkg olajban puhára pároljuk. Ezzel egyidőben 35 dkg sertéslapookát megdarálunk, kevés hagymás olajban megpároljuk és hozzákeverünk 10 dkg párolt rízst. A hús lehet maradék sült vagy főtt hús is. A káposztát a hústöltelékkel rétegezve lábasba vagy tűzálló tálba 3-4 sorban összerakjuk közben 2 dl tejföllel locsoljuk. A rétegek közé rakhatunk 15 dkg karíkára vágott, párolt kolbászt (sőt karikára vágott kemény tojást)is, így eredeti. Tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével hígítva, ráöntjük. 20 petcig forró sütőben sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu