Kolozsvári rakott káposzta
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
3/4 kg savanyú káposzta
35 dkg sertéslapocka
10
dkg rizs
2 dl tejföl
8 dkg zsír vagy olaj
15 dkg kolbászt
só
bors
Elkészítés:
A savanyú káposztát 2 dkg olajban puhára pároljuk. Ezzel egyidőben
35 dkg sertéslapookát megdarálunk, kevés hagymás olajban
megpároljuk és hozzákeverünk 10 dkg párolt rízst. A hús
lehet maradék sült vagy főtt hús is. A káposztát a hústöltelékkel
rétegezve lábasba vagy tűzálló tálba 3-4 sorban összerakjuk
közben 2 dl tejföllel locsoljuk. A rétegek közé rakhatunk
15 dkg karíkára vágott, párolt kolbászt (sőt karikára vágott kemény tojást)is, így eredeti. Tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével hígítva, ráöntjük. 20 petcig forró sütőben sütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu