Töltött kel

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
egy középnagyságú (kb. 1 kg) kelkáposzta
40 dkg borjú- vagy sertéshús
2 1/2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír
4 dkg liszt
1 dl tejföl
10 dkg rizs



Elkészítés:
A kelkáposztát jól megmossuk és egészben hagyjuk. A húst megdaráljuk, a zsiradék felén megfuttatott rizzsel összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A kel leveleit vigyázva szétválasztjuk és a tölteléket egyenletesen elhelyezve közéje rakjuk. Az egészet cérnával átkötözzük, és mély lábasban, forró, sós vízbe téve, kb. egy óráig lassan főzzük. A maradék zsiradékból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel a levét berántjuk. Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk a levébe. . Ízesítő anyagai fokhagyma, kapor vagy majoranna, amit csak a végén adunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu