Túróval töltött kelkáposzta
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
1/2 kg tehéntúró
2 dl tejföl
5 dkg vaj
1 kanál apróra vágott zöldkapor
só
1 tojás
Elkészítés:
A kelkáposzta leveleit szétszedjük, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A tehéntúrót áttörjük, a tojással, 1 dl tejföllel, kaporral,
sóval jól elkeverjük. A káposztalevelek vastag ereit kivágjuk, a
túróval megtöltjük, felcsavarjuk, mint a palacsintát, de végeit
nem tűrjük be. Zsírozott és morzsával meghintett lapos tűzálló
edénybe helyezzük, 1 dl tejföllel meglocsoljuk, tetejére vajdarabokat
morzsolunk, rövid időre sütőbe tesszük, amig pirulni kezd.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu