Kelgöngyöleg (főtt marhahús felhasználása)

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1/2 kg levesben főtt marhahús
6 dkg zsír vagy olaj
2 tojás
1 zsemle
1 kg-os fej kelkáposzta
2 1/2 dl tejföl
3 kanál morzsa
hagyma

bors


Elkészítés:
A főtt húst szeletekre vágjuk és 4 dkg hagymás zsíradékban, átpároljuk kétszer ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejben áztatott zsemlét, törött borsot és 1 kanál tejfölt. Mindezt jól elkeverjük, a 2 tojás felvert habjával elvegyítjük. A kelkáposzta leveleit szétszedjük, forró sós vízben félig megfőzzük, a vastag ereket kivágjuk belőle. Egy szalvétát négyszög alakban megzsírozunk vagy olajozunk és ráhelyezzük a kelkáposztaleveleket.A töltelékkel vékonyan felcsavarjuk, a szalvéta két végét és közepét összekötjük. Forró vízbe téve 3/4 óráig főzzük. A szalvétából kivéve, hosszúkás tálra helyezzük, szeletekre felvágjuk,piritott morzsával meghintjük és tejföllel meglocsoljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu