Karfiol, hússal összerakva

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg karfiol
40 dkg sovány sertéshús
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
2 dl paradicsomlé
hagyma
2 dkg liszt



Elkészítés:
A karfiolt megtisztítva, rózsákra szétszedjük és sós vízben megfőzzük. A húst megdaráljuk, a zsiradék felében 1 kiskanálnyi apróra vágott hagymát megpiritunk és abban a húst megpároljuk. Kizsírozott tűzálló tálban a karfiolt a hússal összerakjuk, a maradék zsiradékból 2 dkg liszttel és a paradicsommal kb. 2 dl-nyi vékony mártást készítünk, csont- vagy húslével hígítva, és ráöntjük a rakott karfiolra. Tíz percre forró sütőbe tesszük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu