Karfiol, hússal összerakva
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg karfiol
40 dkg sovány sertéshús
3 evőkanál
olaj vagy 5 dkg zsír
2 dl paradicsomlé
hagyma
2 dkg liszt
só
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítva, rózsákra szétszedjük és sós vízben megfőzzük.
A húst megdaráljuk, a zsiradék felében 1 kiskanálnyi
apróra vágott hagymát megpiritunk és abban a húst megpároljuk.
Kizsírozott tűzálló tálban a karfiolt a hússal összerakjuk,
a maradék zsiradékból 2 dkg liszttel és a paradicsommal kb.
2 dl-nyi vékony mártást készítünk, csont- vagy húslével hígítva,
és ráöntjük a rakott karfiolra. Tíz percre forró sütőbe tesszük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu