Spenótos csirke

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 db 60-70 dekás csirke
5 dkg olaj
2 dl paradicsomlé
50 dkg gyenge spenót
1 kis fej hagyma; 2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
1 dl tejföl
1 kanál liszt



Elkészítés:
A csirkét darabokra vágjuk, a hagymát apró kockákra vágva az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkét, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, egy jó kanál liszttel lehintjük és a paradicsom levével felengedjük. A fiatal, gyenge spenótot az előbbihez hasonlóan előkészítve, forró sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük és a leveleket egészben hagyva,hozzákeverjük a paradicsomos csirkéhez, amivel lassan, 20-30 percig főzzük. Apróra vágott és szétzúzott fokhagymával, néhány citromlével ízesítjük. Tálalásnál a csirkedarabokat a spenót tetejére helyezzük, tejföllel meglocsoljuk. Így elkészítve a spenót jellegzetes íze egyáltalán nem érződik. Csirke helyett készíthetjük 40 dkg sertés-, borjú- vagy bárányhússal is.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu