Spenótos tojás
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg friss vagy 2 doboz mélyhűtött paraj
8 tojás
10 dkg vaj
sajtmártás
só
törött bors
Elkészítés:
A friss parajt megtisztítjuk (a mélyhűtött parajt felolvasztjuk),
megfőzzűk, és a levétől lecsurgatva apróra megvágdaljuk. Összekeverjük
sóval, törött borssal és 8 dkg vajjal. Tűzálló tálba
terítjük, egyenként ráütjük a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk,és az egészet leöntve a sajtmártással, tetejére morzsoljuk
a maradék vajat. A sütőben addig sütjűk, míg a tojások
fehérje össze nem áll, de a sárgájuknak lágynak kell maradniuk
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu