Spenótos tojás

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg friss vagy 2 doboz mélyhűtött paraj
8 tojás
10 dkg vaj
sajtmártás

törött bors


Elkészítés:
A friss parajt megtisztítjuk (a mélyhűtött parajt felolvasztjuk), megfőzzűk, és a levétől lecsurgatva apróra megvágdaljuk. Összekeverjük sóval, törött borssal és 8 dkg vajjal. Tűzálló tálba terítjük, egyenként ráütjük a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk,és az egészet leöntve a sajtmártással, tetejére morzsoljuk a maradék vajat. A sütőben addig sütjűk, míg a tojások fehérje össze nem áll, de a sárgájuknak lágynak kell maradniuk




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu