Sajtos zöldbab

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
2 deci tejföl
1 tojássárgája
4 dkg vaj

10 dkg reszeIt sajt (ementáli vagy eidámi)


Elkészítés:
A megtisztított zöldbabot egészben vagy hüvelyknyi darabokra vágva, sós vízben puhára főzzük, és levétől lecsurgatjuk. 1 dkg vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, és beleöntjük a zöldbabot. A tojássárgát simára keverjük a tejföllel és hozzá keverjük a reszelt sajt felét, a zöldbabra öntjük, és tetejére szórva a maradék vaj darabkákat,sajtdarabkákat a sütőben alaposan átsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu