Zöldbab paprikásan
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg zöldbab
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
2 dl
tejföl
1 kis fej hagyma
1 kanál liszt
paprika
só
Elkészítés:
A megtisztított gyenge zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy
fej közepes nagyságú hagymát apróra vágunk és zsírban világos
sárgára fonnyasztjuk. Beleteszünk egy késhegynyi pirospaprikát, utána a zöldbabot. Gyengén megsózzuk, kevés vizet öntünk alája, és jól befedve puhára pároljuk. Tehetünk hozzá egy zöldpaprikát,és ha a bab már megpuhult, egy paradicsomot. Az egészet zsírjára sütjük, egy kanál liszttel elhabart tejföllel főlengedjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu