Zöldbab lecsóval

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg széles csövű zöldbab
1/4 kg zöldpaprika
1/4 kg paradicsom
1 hagyma
3 evőkanál olaj
1 dl tejföl



Elkészítés:
A megtisztított zöldbabot 3 cm hosszú darabokra vágjuk, az olaj felében gyengén megsózva, fedő alatt, kevés vízzel puhára pároljuk. Közben a hagymát apróra vágjuk, a maradék olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott zöldpaprikát, többszöri kevergetés mellett jól átsütjük, majd megsózzuk és hozzáadjuk a hámozott, szeletekre vágott paradícsomot, amivel pár percig pároljuk; Összekeverjük a zöldbabbal, és együtt is forraljuk. Tálaláskor hozzáöntjük a tejfölt. Kiadós egytálétel, ha tálalás előtt 4 egész tojást elkeverünk 1 dl tejföllel, ezt hozzáöntjük és addig kevergetjük, amíg a tojás szilárdulni kezd.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu