Zöldbab lecsóval
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg széles csövű zöldbab
1/4 kg zöldpaprika
1/4
kg paradicsom
1 hagyma
3 evőkanál olaj
1 dl tejföl
só
Elkészítés:
A megtisztított zöldbabot 3 cm hosszú darabokra vágjuk, az olaj
felében gyengén megsózva, fedő alatt, kevés vízzel puhára pároljuk.
Közben a hagymát apróra vágjuk, a maradék olajban
megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott
zöldpaprikát, többszöri kevergetés mellett jól átsütjük, majd
megsózzuk és hozzáadjuk a hámozott, szeletekre vágott paradícsomot,
amivel pár percig pároljuk; Összekeverjük a zöldbabbal,
és együtt is forraljuk. Tálaláskor hozzáöntjük a tejfölt.
Kiadós egytálétel, ha tálalás előtt 4 egész tojást elkeverünk
1 dl tejföllel, ezt hozzáöntjük és addig kevergetjük, amíg a tojás
szilárdulni kezd.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu