Sajtos fondü (3 féle sajtal)

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
14 dkg emmentáli sajt
13 dkg trappista
13 dkg márványsajt
1 gerezd fokhagyma
fél evőkanál étkezési keményítő
fél deciliter száraz fehérbor
bors
1-2 cent pálinka


Elkészítés:
A félbevágott fokhagymával jól bedörzsöljük az edényt, amiben a fondüt elkészítjük. A bort összekeverjük a keményítővel, beleöntjük az edénybe és felforraljuk. A szeletelt, apróra vágott sajtokat folyamatosan adagolva hozzátesszük, és teljesen megolvasztjuk. Borsozzuk, és a legvégén tesszük bele a pálinkát, amivel még jól megkeverjük. Ezután tesszük az edényt az asztali spirituszégő fölé.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu