Töltött karalábé
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8 db fiatal nyári karalábé
30 dkg sertéshús
8 dkg
rizs
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg- zsír
1 1/2 dkg liszt
1 dl tejföl
zöldpetrezselyem
só
Elkészítés:
A karalábet megtisztítjuk, az ép, fiatal leveleket is felhasználjuk.
Belsejét karalábéfúróval kifúrjuk. A sertéshúst megdaráljuk,
a rizzsel összekeverjük, kevés zsíradékon pirított hagymával
ízesítjük. Ezzel a karalábékat, valamint az előbb gyengén
leforrázott fiatal leveleket megtöltjük. Ha a töltelékből kimarad,
gombócokat formálunk és hozzáadjuk. A karalábet lábasba rakjuk,
tetejére szórjuk a kifúrt darabokat is, és annyi vizet öntünk
rá, hogy éppen ellepje. Megsózzuk és fedő alatt lassan főzzük,
amíg a karalábé egészen puha lesz. A zsiradékból és a lisztből
világos rántást készítünk és azzal berántjuk. Zöldpetrezselyemmel
és kevés kaporral ízesítjük. Tálaláskor 1 dl tejfölt öntünk rá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu