Tojással töltött karalábé
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8 db fiatal
nyári karalábé
6 tojás
5 dkg vaj
só
Elkészítés:
A megtisztított karalábékat sós vízben puhára főzzük, és szitára
téve lecsurgatjuk. Ha kihűltek, belsejüket kívájjuk, és az üres
karalábékat kivajazott tűzálló tálra egymás mellé ültetjük. Körérakjuk
a kivájt karalábéforgácsokat is. A nyers tojásokat villával
összehabarjuk, megsózzuk, és a karalábéüregekbe öntve,
tetejére vajdarabkákat szórunk. A sütőben az egészet átsütjűk,
hogy a tojás megkocsonyásodjék, de nem szabad túl keménynek
lennie.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu