Tojással töltött karalábé

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 db fiatal
nyári karalábé
6 tojás
5 dkg vaj



Elkészítés:
A megtisztított karalábékat sós vízben puhára főzzük, és szitára téve lecsurgatjuk. Ha kihűltek, belsejüket kívájjuk, és az üres karalábékat kivajazott tűzálló tálra egymás mellé ültetjük. Körérakjuk a kivájt karalábéforgácsokat is. A nyers tojásokat villával összehabarjuk, megsózzuk, és a karalábéüregekbe öntve, tetejére vajdarabkákat szórunk. A sütőben az egészet átsütjűk, hogy a tojás megkocsonyásodjék, de nem szabad túl keménynek lennie.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu