Sonkás spárga

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg sonka
1/2 kg spárga
3 dkg vaj
2 dkg liszt
1 dl tejföl

csipet cukor
5 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
A megtisztított, 2 cm hosszúra vágott spárgát, sós, enyhén cukros vízben megfőzzük, a vajból a liszttel nagyon világos rántast készítünk, felengedjük kevés spárga-főzővízzel, sűrű mártássá forraljuk és hozzáadjuk a leszűrt spárgát. A tűzről levéve, hozzákeverjük a tejfölt. Kivajazott tűzálló tálat kibélelünk a sonkaszeletek felével, rásimítjuk a spárgát, befedjük a maradék sonkaszeletekkel, és tetejét reszelt sajttal meghintjük. Csak annyi időre toljuk a forró sütőbe, hogya sajt ráolvadjon a tetere.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu