Spárga rakottas

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 szelet olajban vagy zsírban megpirított zsúrkenyér
1/2 kg spárga
2 dkg vaj
8 tojás
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír

csipet cukor


Elkészítés:
A megtisztított, 5 cm hosszúra felvágott spárgát sós, enyhén vízben megfőzzük, és levétől leszűrve, a forró vajban megforgatjuk. (Levéből spárgakrém-levest fözhetünk.) A pirított kenyérkéket forró tálra egymás mellé fektetjük, mindegyiket befedjük párhuzamosan fektetett vajas spárgával, és 1-1 olajban zsírban sütött tükörtojást csúsztatunk a tetejére. Azonnar tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu