Spárga rakottas
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8 szelet olajban vagy zsírban megpirított zsúrkenyér
1/2 kg spárga
2 dkg vaj
8 tojás
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
só
csipet cukor
Elkészítés:
A megtisztított, 5 cm hosszúra felvágott spárgát sós, enyhén
vízben megfőzzük, és levétől leszűrve, a forró vajban
megforgatjuk. (Levéből spárgakrém-levest fözhetünk.) A pirított
kenyérkéket forró tálra egymás mellé fektetjük, mindegyiket befedjük párhuzamosan fektetett vajas spárgával, és 1-1
olajban zsírban sütött tükörtojást csúsztatunk a tetejére.
Azonnar tálaljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu