Rakott padlizsán (musszaka)
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 db padlizsán (70-80 dkg)
10 dkg olaj
30 dkg
sovány sertéshús
1 hagyma
2 egész tojás
1 dl tejföl
2 kanál liszt
só
bors
Elkészítés:
A húst ledaráljuk, az apróra vágott hagymát egy kanál olajban
megfuttatjuk. Ehhez adjuk a húst, megsózzuk, többször megkavargatjuk,
fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk,
majd zsírjára sütjük. (így készítjük a darált húst más rakott
főzelékhez ís.)A padlizsánt vékonyan meghámozzuk és fél cm széles karikákra
vágjuk, gyengén megsózzuk, majd megtörölgetve, lisztbe
mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát félig átsütjük. Tűzálló
tálban a darált, hússal rétegenként lerakjuk. Tehetünk köréje
1-2 karikára vágott és zsírban átsütött paradicsomot. A tojásokat
a tejföllel jól elkeverjük és a tetejére öntjük. Villával
megszurkáljuk, hogy a tojás az anyagot átjárja, 20 percre forró
sütőbe tesszük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu