Rakott padlizsán (musszaka)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 db padlizsán (70-80 dkg)
10 dkg olaj
30 dkg sovány sertéshús
1 hagyma
2 egész tojás
1 dl tejföl
2 kanál liszt

bors


Elkészítés:
A húst ledaráljuk, az apróra vágott hagymát egy kanál olajban megfuttatjuk. Ehhez adjuk a húst, megsózzuk, többször megkavargatjuk, fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. (így készítjük a darált húst más rakott főzelékhez ís.)A padlizsánt vékonyan meghámozzuk és fél cm széles karikákra vágjuk, gyengén megsózzuk, majd megtörölgetve, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát félig átsütjük. Tűzálló tálban a darált, hússal rétegenként lerakjuk. Tehetünk köréje 1-2 karikára vágott és zsírban átsütött paradicsomot. A tojásokat a tejföllel jól elkeverjük és a tetejére öntjük. Villával megszurkáljuk, hogy a tojás az anyagot átjárja, 20 percre forró sütőbe tesszük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu