Töltött padlizsán II
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 közepes nagyságú padlizsán; kevés citromlé
1
evőkanál olaj
1 kis fej reszelt vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg főtt füstölt tarja
2 tojás
4 hajszálvékony szelet ementáli vagy eidámi sajt
só
törött bors
Elkészítés:
A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a vágást citromlével
bekenjük a padlizsánokat újból összeillesztve, a sütőben
20 percig sütjük. Ezután a padlizsánokat újból felekre szedjük és belsejüket éles kanállal kikaparjuk, majd kockára vágjuk.
Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a tört
fokhagymát, a kockára vágott padlizsánbelet, a vékony metéltre
vágott sonkát, majd a tűzről levéve, a nyers, elhabart tojásokat.
Ezzel a töltelékkel töltjük a kivájt padlizsánt, mindegyikre egy
szelet sajtot borítunk, és a sütőben újból 20 percig sütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu