Töltött padlizsán II

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 közepes nagyságú padlizsán; kevés citromlé
1 evőkanál olaj
1 kis fej reszelt vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg főtt füstölt tarja
2 tojás
4 hajszálvékony szelet ementáli vagy eidámi sajt

törött bors


Elkészítés:
A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a vágást citromlével bekenjük a padlizsánokat újból összeillesztve, a sütőben 20 percig sütjük. Ezután a padlizsánokat újból felekre szedjük és belsejüket éles kanállal kikaparjuk, majd kockára vágjuk. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a tört fokhagymát, a kockára vágott padlizsánbelet, a vékony metéltre vágott sonkát, majd a tűzről levéve, a nyers, elhabart tojásokat. Ezzel a töltelékkel töltjük a kivájt padlizsánt, mindegyikre egy szelet sajtot borítunk, és a sütőben újból 20 percig sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu