Töltött paprika II
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8-10 db paprika
30 dkg sertéshús
8 dkg rizs
2
evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
1 kg paradicsom áttört leve
illetve 1/4 kg paradicsompüré
cukor
só
Elkészítés:
A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk és a töltött karalábénál
leírt töltelékkel lazán megtöltjük, közepére bedugjuk a
fakanál nyelét, hogy a rizsnek helye legyen a növekedésre. Lábasba
rakva annyi forró sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje,
beletesszük a paradicsompürét (illetve ha friss paradicsomból
készítjük, az áttört, megsózott főtt paradicsomba rakjuk a töltelékeket)és fedő alatt puhára pároljuk. A zsírból és a lisztből
zsemleszínű rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, még
20 percig csendesen főzzük. ízlés szerint cukorral ízesítjük
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu