Töltött paprika II

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8-10 db paprika
30 dkg sertéshús
8 dkg rizs
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
1 kg paradicsom áttört leve
illetve 1/4 kg paradicsompüré
cukor



Elkészítés:
A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk és a töltött karalábénál leírt töltelékkel lazán megtöltjük, közepére bedugjuk a fakanál nyelét, hogy a rizsnek helye legyen a növekedésre. Lábasba rakva annyi forró sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje, beletesszük a paradicsompürét (illetve ha friss paradicsomból készítjük, az áttört, megsózott főtt paradicsomba rakjuk a töltelékeket)és fedő alatt puhára pároljuk. A zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, még 20 percig csendesen főzzük. ízlés szerint cukorral ízesítjük




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu