Lecsó tarhonyával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
6 db zöldpaprika
1/2 kg paradicsom
10 dkg tarhonya
6 dkg olaj
1 fej hagyma



Elkészítés:
A hagymát karikákra vágva az olajban megfonnyasztjuk. A paradicsomot, a paprikát megtísztítjuk, karikákra vágjuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk 10 dkg tarhonyával, megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy gyengén ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg tarhonya meg nem fő. Olaj helyett készíthetjük füstölt szalonnából is: a szalonnát először kiolvasztjuk, a pörcöt kivesszük (ezt majd a kész lecsó tetejére rakjuk), és a visszamaradt zsírban pirítjuk a hagymát.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu