Dzsuvecs (szerb étel)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
1 középnagyságú zeller
1 kisebb fej karalábé
20 dkg zöldbab
1/4 fej édes káposzta
1 fej hagyma
4 db paradicsom
10 dkg olaj



Elkészítés:
A hagymát karikákra vágva az olajban halványsárgára pirítjuk. Burgonyát hasábokra vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra, karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát, paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk és a hagymás olajban összevegyítve, nagyon kevés víz hozzáadásával, félpuhára pároljuk. Közéje keverjük a paradicsomot, tetejét káposztalevéllel letakarjuk, és forró sütőben, kevergetés nélkül 20-30 percig sütjük, amíg a mindenfajta zöldség teljesen megpuhul és jól átsül. Hússal is készíthető. 40 dkg bármilyen húst pörköltnek elkészítünk és mielőtt a zöldségeket sütőbe tesszük, azonnal összekeverjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu