Dzsuvecs (szerb étel)
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
25 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
1 középnagyságú
zeller
1 kisebb fej karalábé
20 dkg zöldbab
1/4 fej édes káposzta
1 fej hagyma
4 db paradicsom
10 dkg olaj
só
Elkészítés:
A hagymát karikákra vágva az olajban halványsárgára pirítjuk.
Burgonyát hasábokra vágjuk, a sárgarépát, zellert karikákra,
karalábét szeletekre, a zöldbabot kettőbe törjük, a káposztát,
paprikát ujjnyi szeletekre vágjuk és a hagymás olajban összevegyítve,
nagyon kevés víz hozzáadásával, félpuhára pároljuk.
Közéje keverjük a paradicsomot, tetejét káposztalevéllel letakarjuk,
és forró sütőben, kevergetés nélkül 20-30 percig sütjük,
amíg a mindenfajta zöldség teljesen megpuhul és jól átsül.
Hússal is készíthető. 40 dkg bármilyen húst pörköltnek elkészítünk
és mielőtt a zöldségeket sütőbe tesszük, azonnal összekeverjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu