Rácos hús

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
8 szelet sertéskaraj vagy tarja
2 dl tejföl
1 kískanál olaj

késhegynyi pirospaprika


Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és kiolajozott, mély tűzálló tálba terítve rétegenként megsózzuk. Tetejére karikára vágva fektetjük kicsumázott zöldpaprikát, a paradicsomot meg a hagymát,és az egészet befedjük az alaposan kivert megsózott hússzeletekkel.A sütőben kb. egy óra hosszat sütjük, félidőben megfordítva a hússzeleteket, hogy mindkét felük egyenletesen piruljon. A fordításnál nem árt, ha a tetejére kerül néhány hagymakarika is. Tálalás előtt 10 perccel leöntjük a paprikával ízesített tejföllel, és a sütőbe visszatolva, még egyszer átsűtjük. Készíthetjük a rácos húst főtt burgonyából is, akkor a tetejére viszont nem nyers, hanem hirtelen kisütött vagy egyben puhára párolt és utána felszeletelt hús kerül, és már a kezdetén ráöntjük a tejfölt. Ezt a rácos húst elegendő 15 percig sütni a sütőben.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu