Hagymás tört burgonya rántott párizsival
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
Burgonya
hagyma
só
őrölt paprika
viz.
Szeletelt párizsi
liszt
tojás
étolaj
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megpiritjuk, majd megszórjuk kevés őrölt paprikával, rátesszük a krumplit és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, közben sózzuk. Amikor a krumpli megpuhult, akkor megtörjük és ezzel kész.
A felszeletelt párizsit lisztben megforgatjuk, közben elkészitjük a tojásos masszát. A tojást felverjük és kb. 2-3 evőkanál lisztet teszünk bele, csomómentesre keverjük. Ezek után a lisztes párizsit ebben a masszában megforgatjuk, forró olajban kisütjük. Esetleg savanyúsággal találhatjuk.
Nagyon egyszerű és olcsó vacsorára kiválóan alkalmas.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu