Hagymás tört burgonya rántott párizsival

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Burgonya
hagyma

őrölt paprika
viz. Szeletelt párizsi
liszt
tojás
étolaj


Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megpiritjuk, majd megszórjuk kevés őrölt paprikával, rátesszük a krumplit és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, közben sózzuk. Amikor a krumpli megpuhult, akkor megtörjük és ezzel kész. A felszeletelt párizsit lisztben megforgatjuk, közben elkészitjük a tojásos masszát. A tojást felverjük és kb. 2-3 evőkanál lisztet teszünk bele, csomómentesre keverjük. Ezek után a lisztes párizsit ebben a masszában megforgatjuk, forró olajban kisütjük. Esetleg savanyúsággal találhatjuk.


Nagyon egyszerű és olcsó vacsorára kiválóan alkalmas.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu