Kirántott paradicsom

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg nagy kemény paradicsom
1 tojás
10 dkg liszt
2 dl tej
zöldpetrezselyem

bors
2 dl olaj


Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozzuk, keresztben 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk, és közvetlenül a sütés előtt megsózzuk, gyengén megborsozzuk. A tojásból, tejből, lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, sózzuk, hozzáadunk bőven apróra vágott zöldpetrezselymet. A paradicsomszeleteket előbb lisztbe, majd a tésztába mártjuk, a forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük. Palacsintatészta helyett panírozhatjuk lisztbe, tojásba, morzsába mártva, és úgy sütjük ki. Burgonyapürével vagy rizskörettel tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu