Sólet
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
40 dkg tarkabab
40 dkg marhahús (leveshúsnak
való)
2 libacomb
40 dkg füstölthús (legjobb a füstölt libacomb vagy mell
de tehetünk bele füstölt csülköt vagy oldalast is)
1 kis fej vöröshagyma
1 kiskanál pirospaprika
3 evőkanál olaj vagy 2 dkg libazsír
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük
a pirospaprikával, beletesszük az előző este beáztatott babot és
felengedjük kb. 2 liter vízzel .Hozzáadjuk a húsféléket, és a tetejére hintjük a lisztet, amelyet belekevérünk. Az egészet lefedjük,és a sütőben addig sütjük, míg a belevalók teljesen meg
nem puhultak. Általában nagy fazékban jó készíteni, és ügyelni
arra, nagy a víz a kezdetén ellepje a belevatókal. Sózni csak
akkor kell, ha a benne levő füstölt hústól nem elég sósak. Sokan
gerslít is raknak a sóletbe, de anélkül is kitűnő. A sülés során
a vizet a bab és a húsfélék magukba szívják, ha túlságosan is elfő
a leve, ajánlatos kevés vízzel pótolni, de tálalni rövid lével,
sűrűn kell.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu