Sólet

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg tarkabab
40 dkg marhahús (leveshúsnak való)
2 libacomb
40 dkg füstölthús (legjobb a füstölt libacomb vagy mell
de tehetünk bele füstölt csülköt vagy oldalast is)
1 kis fej vöröshagyma
1 kiskanál pirospaprika
3 evőkanál olaj vagy 2 dkg libazsír
1 evőkanál liszt


Elkészítés:
A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük az előző este beáztatott babot és felengedjük kb. 2 liter vízzel .Hozzáadjuk a húsféléket, és a tetejére hintjük a lisztet, amelyet belekevérünk. Az egészet lefedjük,és a sütőben addig sütjük, míg a belevalók teljesen meg nem puhultak. Általában nagy fazékban jó készíteni, és ügyelni arra, nagy a víz a kezdetén ellepje a belevatókal. Sózni csak akkor kell, ha a benne levő füstölt hústól nem elég sósak. Sokan gerslít is raknak a sóletbe, de anélkül is kitűnő. A sülés során a vizet a bab és a húsfélék magukba szívják, ha túlságosan is elfő a leve, ajánlatos kevés vízzel pótolni, de tálalni rövid lével, sűrűn kell.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu