Sajtos, rozsos stangli

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
3 evőkanál árpa
2 evőkanál lenmag őrlemény
1 evőkanál házi zsír
4 mokkáskanál só


Elkészítés:
Langyos tejbe belekeverek 1 teáskanálnyi mézet, és belemorzsolom az élesztőt, tetejére kevéske lisztet szórok.Összekeverem, és várjuk, hogy kétszeresére felfusson, majd hozzáadjuk az alapanyagokhoz. A tésztához 2 dl vizet adunk. A dagasztás kb. 15-20 percig tart. A jól dagasztott tészta jól formázható és alakját megtartó. Ezután langyos helyen 30 percet kelesztjük, pihentetjük. Amikor letelt az idő akkor henger formákat készítünk belőle. A tetejét megkenjük tojással és sajtot szórunk rá. 160 fokos sütőben 25 percig sütöm.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu