Ecetes almapaprika

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 kg almapaprika
3 dl ecet (20%-os)
1 teáskanál feketebors
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál mustármag
10 db babérlevél
16 dkg cukor
6 dkg konyhasó
2 kávéskanál Nátrium-benzoát( szalicil )


Elkészítés:
Az almapaprikát megmossuk és a szárát rövidre vágjuk. A csumályuk körül kb. 5 helyen megszurkáljuk, hogy a lé jobban át tudja járni. Ráöntjük a levet és két napig állni hagyjuk. Utána a leapadt levet visszapótoljuk. Legvégül az üveget színültig töltjük és légmentesen lezárjuk.

Felöntőlé : A fűszereket 2 liter vízben felforraljuk és a végén beleöntjük az ecetet, majd hagyjuk kihűlni.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu