10 perces kínai tészta

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
200 g üveg- vagy rizstészta (esetleg spagetti)
3 szál újhagyma
8 ek szójaszósz
2 ek 5%-os almaecet (vagy fél ek 10%-os sima ecet)
1 púpos tk piros chilipaszta (vagy ugyanennyi Erős Pista)
1 tk aprított gyömbér
1 kisebb fokhagymagerezd
1 tk szezámolaj (kihagyható)
2 ek méz
fél ek keményítő


Elkészítés:
A vizet felforraljuk és egy tálba beletesszük a tésztát és ráöntjük a forró vizet.Hagyjuk állni kb.10 percig. Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát. Serpenyőbe tesszük az ecetet, a szójaszószt, mézet, a chilit, a gyömbért, az áttört fokhagymát , a szezámolajat és feforrósítjuk. Körülbelül 3 percig forraljuk. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt, és addig kevergetjük amíg sűrűsödni nem kezd. Ezután beletesszük az hagyma egyik felét. A tésztát leszűrjük. Egy tálban összekeverjük a szósszal. A hagyma másik felével megszórva tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu