Rákóczi túrós

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 kg túró
8 db tojás
30 dkg cukor
sárgabaracklekvár
citromhéj
vaníliás cukor


Elkészítés:
A lisztet,vajat, porcukrot és két tojás sárgáját hidegen összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. Kb. 180 fokon félig megsütjük. Összekeverjük a túrót, a cukrot, a 6 tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig megsült tésztára kenjük a baracklekvárt, majd arra a túrókrémet, és a visszatesszük a sütőbe. Amikor majdnem kész, a tetejére simítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és kb. 120-140 fokon 15 percig sütjük még.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu