Tejfölös vargányagomba
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
60 dkg vargányagomba
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg
zsír
illetve 5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 dkg liszt
só
bors
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A varganyagombát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük. A
hagymát apróra vágjuk, forró zsiradékon világossárgára pírítjuk.
Hozzáadjuk a gombát, sót, borsot, az apróra vágott zöld petrezselymet, és gyakori kavargatás mellett erős tűzön megpirítjuk.
A lisztet a tejföllel elkeverjük, a megpirított gombára
öntjük, és vele jól felforraljuk. Tükörtojással vagy tojás ropogóssal
(krokett) tálaljuk, de tojásfeltét nélkül is kitűnő. Esetleg
15 dkg rizsből készített rizskörettel egészíthetjük ki.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu