Tejfölös vargányagomba

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
60 dkg vargányagomba
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
illetve 5 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 dkg liszt

bors
zöldpetrezselyem


Elkészítés:
A varganyagombát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, forró zsiradékon világossárgára pírítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sót, borsot, az apróra vágott zöld petrezselymet, és gyakori kavargatás mellett erős tűzön megpirítjuk. A lisztet a tejföllel elkeverjük, a megpirított gombára öntjük, és vele jól felforraljuk. Tükörtojással vagy tojás ropogóssal (krokett) tálaljuk, de tojásfeltét nélkül is kitűnő. Esetleg 15 dkg rizsből készített rizskörettel egészíthetjük ki.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu