Szilvalekvár

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 kg besztercei szilva
40-80 dkg cukor (a szilva édességétől függ)
fél dl 20 százalékos ecet


Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk,nagyobb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Huszonnégy órán át letakarva tartjuk, majd feltesszük főni. A forrástól számítva öt órán át főzzük alacsony hőfokon, a lényege, hogy nem szabad kevergetni!Akkor lesz sürü lekvár, ha 1/3-ra összefő a mennyiség. A végén 15-20 percig folyamatosan keverjük, hogy szétessen a még egyben lévő héj is.Üvegekbe merjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu