Gombával töltött paradicsom
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
10 db középnagyságú paradicsom
1/2 kg gomba
5 dkg olaj
egy fej hagyma
2 egész tojás
zöldpetrezselyem
1 dl tejföl
5 dkg vaj
só
bors
Elkészítés:
A hagymát apróra vágva halványsárgára pirítjuk. Hozzáadjuk
a szintén apróra vágott gombát és zöldpetrezselymet és fedő
alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felvert
tojásokat, addig keverjük, amíg megszilárdul. A paradicsomok
felső részét vékonyari levágjuk, belsejét éles késsel kitisztítjuk,
lefelé fordítjuk, hogy a leve kicsurogjon, kissé megsózzuk.
A gombapéppel a paradicsomokat megtöltjük, vékonyan
megolajozott, lapos tűzálló tálba helyezzük, a tejföllel meglocsoljuk,
és forró sütőbe téve, gyorsan megsütjük. Tálaláskor
reszelt sajttal megszórjuk. Rizsköretet adunk hozzá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu