Gombával töltött paradicsom

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10 db középnagyságú paradicsom
1/2 kg gomba
5 dkg olaj
egy fej hagyma
2 egész tojás
zöldpetrezselyem
1 dl tejföl
5 dkg vaj

bors


Elkészítés:
A hagymát apróra vágva halványsárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát és zöldpetrezselymet és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, addig keverjük, amíg megszilárdul. A paradicsomok felső részét vékonyari levágjuk, belsejét éles késsel kitisztítjuk, lefelé fordítjuk, hogy a leve kicsurogjon, kissé megsózzuk. A gombapéppel a paradicsomokat megtöltjük, vékonyan megolajozott, lapos tűzálló tálba helyezzük, a tejföllel meglocsoljuk, és forró sütőbe téve, gyorsan megsütjük. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk. Rizsköretet adunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu