Frankfurti leves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1.5 dl tejföl
majoranna

bors ízlés szerint


Elkészítés:
A vöröshagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a burgonyát , amelyet kis kockákra vágtunk fel előzőleg. Ezután lehet hozzáadni:só, bors, majoranna és finomra vágott petrezselyem.Adunk hozzá vizet. Amikor a burgonya félig megfőtt hozzáadjuk a vékonyra szeletelt kelkáposztát. Amikor a kelkáposzta is félig főtt rántást készítünk.A tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a forrásban lévő levest. Összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu