Túrós kalácstorta

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg túró
1 citrom reszeit héja
5 dkg cukor
1 tojás
6 evőkanál tej
6 evőkanál olaj
3 evőkanál cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
csipetnyi só
30 dkg liszt
4 lapos teáskanál sütőpor
8 dkg dió
8 dkg mazsola
tetejére: dió
1 tojássárgája.


Elkészítés:
A túró felét elkeverjük a cukorral, a citrommhéjjal és a tojással. A túró másik felét összedolgozzuk a tejjel, olajjal, a 3 evőkanál cukorral, vaníliamagokkal, és a sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzááadjuk a túrós masszához. Jól összedolgozzuk a tészztát, majd kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtjuk ki desszkán. A kinyújtott tésztá ra simítjuk el a túrós-tojásos tölteléket, rászórjuk a megmosott és lecsepegtetett mazsolát, valamint a durvára vágott diót. Szorosan tekerjük fel, mint a piskótatekercset. A tekercset 13-14 egyforma vastag szeletre vágjuk. Ezeket a szeleteket kivajazott, 24 cm átmérőjű tortaformában osztjuk el egymás mellé úgy, hogy egymástól egyforma távolságot hagyva kitöltsék a formát. A torta tetejét kevés vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük, és a rászórjuk a vágott diót. A kenéshez használjunk sziilíkonecsetet. A tésztát 170 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu