Szőlős túrógombóc bormártással

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg félzsíros tehéntúró
7 dkg búzadara
2 tojás
só 7 dkg zsemlemorzsa
1 ek olaj
25 dkg szőlő

A bormártáshoz : 1/4 vaníliarúd
1 dl édes fehérbor
0.3 dl víz
2 tk vaníliás pudingpor
1 ek cukor
0.5 dl tejszín



Elkészítés:
A túrót a tojássárgákkal és a búzadarával összedolgozzuk és hagyjuk pihentetni kb. fél órát. Olajon világosbarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A tojás fehérjét habbá verjük egy kicsi sóval.Összekeverjük a túrós masszával. A túrós masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, amiknek a közepébe 1-2 szöllőszemet nyomunk. Enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat.( kb. 10 perc főzés ). A kifőtt gombócokat beleforgatjuk zsemlemorzsába. Bormártás : a borhoz öntjük a vizet, hozzákeverjük a vaníliarúdból kikapart pépet, a cukrot, a pudingport és sűrűsödésig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a maradék szőlőszemeket és éppen csak összeforraljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu