Bográcsgulyás

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg marhahús
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
1 fej hagyma
80 dkg burgonya
zöldpaprika
1 db paradicsom
pirospaprika
só.Csipetkének 15 dkg liszt
egy fél vagy egy kís tojás.


Elkészítés:
A húst úgy készítjük elő, mint a pörköltet. Mikor a hús majdnem puha, bőven felengedjük vízzel és kockára vágott burgonyát teszünk bele, amivel csendesen tovább főzzük. Befejezés előtt néhány perccel csipetkét főzünk bele, vigyázva kevergetjük, hogy a burgonya és a csipetke egyenletesen legyen elosztva. A bogrács gulyás főleg a sűrűségevel különbözik a gulyáslevestől, A bográcsgulyás ősi magyar étel, aminek vidékenként igen sok változata van, aszerint, hogy mit adnak a pörkölt húshoz. A szegedi gulyáshoz a burgonyával egyidőben szeletekre vágott édes káposztát adnak. A csángógulyás burgonya helyett savanyú káposztával és rizzsel készül, a palócgulyás zöldbabbal és tejföllel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu